Lekkere herfstrecepten

De blaadjes vallen van de boom, de dagen worden weer korter en we zien nieuwe seizoensgroenten in de supermarkt verschijnen. Kortom, het is weer herfst! Een heerlijk seizoen voor warme gerechten met lekkere seizoensgroenten. Proef de herfst met deze verrukkelijke herfstrecepten van Veggipedia.

Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen

Vanaf september kunnen we weer heerlijke boerenkool kopen van Nederlandse herkomst. Boerenkool is een typische herfst- en wintergroente, maar we kunnen hem jaarrond kopen als diepvriesgroente. De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan het uiteinde. Ben je op zoek naar een lekker herfstrecept met boerenkool? Dan is dit gerecht van boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen een aanrader.

Pompoensoep

Pompoenen zijn tijdens de herfst en de winter altijd volop te koop. Wist je dat pompoenen al meer dan 10.000 jaar worden gegeten? We kennen ontzettend veel verschillende soorten pompoenen, maar de oranje pompoen is de bekendste. Een warme pompoensoep gaat er op een koude herfstdag altijd in! Dit herfstrecept met pompoen is lekker kruidig door de kerrie, laurier, peterselie en de ketjap manis.

Kastanjechampignons met peterselie en knoflook

De kastanjechampignon bestaat uit wat steviger vruchtvlees en heeft een lichte, nootachtige smaak. Kastanjechampignons zijn wat droger en pittiger dan de gewone champignon. Na de witte champignon is de kastanjechampignon de meest geteelde champignon van Nederland. Op zoek naar een lekker herfstrecept met kastanjechampignons? Deze heerlijke lunch met kastanjechampignons en peterselie op geroosterd brood staat snel op tafel, is makkelijk te maken en zit ook nog eens boordevol groenten.

Chinese koolsalade met peer

Peer staat op plek 3 in de top 10 van meest gegeten fruitsoorten in Nederland. En dat is niet gek: peren hebben heerlijk sappig vruchtvlees. Wist je dat peren nauw verwant zijn aan appels? Je kunt peren zo uit de hand eten op verwerken in lekkere (herfst)gerechten. Zo wordt peer in dit gerecht gecombineerd met Chinese kool. Door zijn knapperige en enigszins zoete smaak doet Chinese kool het vaak goed bij kinderen. De combinatie met peer maakt dit een heerlijke salade!