3 seizoensgroenten voor september

Seizoensgroenten zijn niet alleen lekker, maar ook duurzaam. Eerder schreven we al een blog over 4 lekkere seizoensgerechten voor september. Dit keer zetten we drie seizoensgroenten voor de maand september onder elkaar.

1. Boerenkool

Wist je dat Nederland nog maar het enige land is waar boerenkool op grote schaal geteeld wordt? Een echt boerenkool-land dus. Boerenkool staat bekend als een groente die wordt gebruikt in stamppotten. Maar je kunt het ook op een andere manier gebruiken, bijvoorbeeld in een ovenschotel met een laagje aardappelpuree, tomatensaus en kaas. Ook kun je boerenkool roerbakken, zoals in dit recept voor geroerbakte boerenkool met varkenshaas. Weer eens wat anders!

2. Groene kool (groene savooiekool)

Groene kool ofwel (groene) savooiekool is een van de oudste koolsoorten ter wereld. Meestal is deze afkomstig uit Nederland, waardoor je meteen goede kwaliteit te pakken hebt. Waarschijnlijk eet je deze groente minder vaak dan bijvoorbeeld bloemkool of courgette. Daarom is de kans groot dat je niet precies weet hoe je het moet bereiden. Eigenlijk is het heel simpel. Verwijder eerst de harde buitenste bladeren van de stronk. Was de kool vervolgens goed en snijd het in dunne repen (net als een krop sla). Óf je kunt de bladeren heel laten als je ze wilt vullen. Een lekker recept om te proberen is deze geroerbakte groene kool met champignons, kokos, rozijnen en filetlapjes. Een bijzondere combinatie, maar super lekker (en budget-proof)!2. Groene kool (groene savooiekool)

3. Pompoen

Pompoenen zijn er in veel verschillende soorten, zoals de flespompoen, muskaatpompoen en Japanse pompoen. Ze zijn ontzettend gezond omdat ze veel vezels bevatten (goed voor de stoelgang) en relatief weinig calorieën.

Erg geliefd is pompoensoep. Een lekkere variant is deze pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika, dé grote hit van de Huishoudbeurs vorig jaar! Het pittige van de chilipeper combineert heerlijk met het zoete van de aardappel en het zachte van de pompoen. Smullen maar!

Bekijk hier de blog over seizoensgerechten voor september