3x recepten voor een kleurrijk Pinksterontbijt

Pinksteren staat weer voor de deur! Veel mensen trekken eropuit om te genieten van een extra lang weekend. Blijft jij dit weekend thuis? Dan kun je je ook lekker uitleven in de keuken. Vier het Pinksterweekend met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Met deze recepten start je je dag kleurrijk en gezond.

1. Fruitwraps met gemengd rood fruit

Met deze heerlijke zoete fruitwraps begin je je dag lekker kleurrijk. Je hebt hiervoor de volgende ingrediënten nodig: 2 volkorenwraps, 1 theelepel citroensap, 2 eetlepels magere kwark, een snufje kaneel en 200 g rood fruit (bijv. rode bessen, frambozen, kersen of aardbeien). Was en schil het fruit. Snijd het fruit in stukjes en meng het in een kom met de citroensap. Verwarm de wraps eventueel 1 minuut aan beide kanten in een droge koekenpan. Leg op de helft van elke volkorenwrap wat fruitmengsel en vouw de wrap dubbel. Serveer het met een lepel magere kwart en eventueel een snufje kaneel. Eet smakelijk!

 

2. Overnight oats met fruit

Start je dag gezond met overnight oats met fruit. Voor dit ontbijt heb je de volgende ingrediënten nodig: 50 gram havermout, 200 ml halfvolle melk, 150 gram fruit (bijv. aardbeien), perzik, mango, (diepvries) bessen of frambozen, 100 ml halfvolle yoghurt of melk en een klein handje noten (bijv. walnoten of pecannoten). Doe de havermout in een kom en roer er de melk door. Dek de schaal af en laat de havermout een nacht in de koelkast staan. Maak het fruit schoon en snijd het kleiner. Verdun de pap met de yoghurt of de rest van de melk. Verdeel het over 2 kommen en schep het fruit erop. Breek de noten in stukjes en strooi ze er over. Geniet ervan!

3. Zelfgemaakte pruimenjam met walnoten

Voor deze heerlijke zelfgemaakte pruimenjam heb je het volgende nodig: 1 kg pruimen, 100 gram walnoten, 2 eetlepels citroensap, poedervormig of vloeibaar geleermiddel naar keuze (zie voor de juiste hoeveelheid de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het desbetreffende product), 15 ml vloeibare zoetstof of 5 eetlepels poedervormige zoetstof en 2-3 potten met deksels.

Maak de jampotten en eventuele deksels schoon met heet sodawater. Gebruik 1 eetlepel soda op 1 liter water. Spoel alles na met schoon, heet water. Laat de potten en deksels omgekeerd op een schone theedoek uitlekken. Was de pruimen, snijd ze in stukken en verwijder de pitten. Hak de walnoten klein. Kook de pruimen in een bodempje water tot moes. Voeg de walnoten, het citroensap en het geleermiddel aan de pruimenmoes toe. Kook de massa al roerend 1 minuut goed door. Haal de pan van het vuur en roer de zoetstof erdoor. Schenk de hete jam in de schone potten en sluit ze af. Eet smakelijk!