Kerstrecepten

Ga voor een kleurrijke kerst met groenten en fruit

Kerstrecepten

De kerstdagen komen er weer aan. Krijg jij dit jaar de eer om voor de hele familie een kerstdiner op tafel te zetten? Gezellig, maar waarschijnlijk ook stressvol. Alleen al om te bedenken wat er op het menu komt te staan. De één is vegetarisch, de ander mag geen gluten en is op dieet. En een simpel AVG'tje volstaat niet. Bovendien, waar haal je de tijd vandaan om die verschillende gerechten in één middag te bereiden?

Wij helpen je met verschillende opties voor een feestelijk, kleurrijk (en makkelijk!) kerstmenu.

 

Feestelijke borrelhapjes

Te beginnen met heerlijke groenterijke hapjes voor bij de borrel, zoals komkommerrolletjes met zalm, courgetterolletjes met gegrilde paprika en feta of auberginerolletjes met geitenkaas/mozzerella. Neem een cocktailprikkertje, groente naar keuze, een lekkere vulling (kaas/vlees/vis) en rrrrrollen maar. Door de cocktailprikkertjes zien deze hapjes er meteen feestelijk uit! Én door groente te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld wraps (zoals een wrap met roomkaas en zalm), zit je niet meteen al zo vol voordat het daadwerkelijke menu begint. 

Heerlijke voorgerechten

Van de borrelhapjes gaan we verder naar het voorgerecht. Soep is altijd goed! Zoals deze spinaziesoep met avocado en munt. Een bijzonder lekkere combinatie. Of toch een salade? Daar weten wij wel raad mee. Vul de salade goed met (gedroogd) fruit, noten en bijvoorbeeld kaas, zoals deze salade met knolselderij, pecannoten en mandarijn of deze bietencarpaccio met geitenkaas. Je kunt natuurlijk altijd je eigen versie maken van deze recepten door wat toe te voegen of weg te laten. Wees creatief! 

Kleurrijke hoofdgerechten

Groente in de hoofdrol in je kerstmenu? Ja natuurlijk! Veel groenten lenen zich uitstekend om te vullen, zoals paprika, courgette, aubergine en komkommer. Dit ziet er feestelijk uit en is een leuk karweitje voor je kind als die meehelpt met koken. Ook kun je een heerlijke ovenschotel maken van groente, als hoofdgerecht of bijgerecht. Zo kun je eindeloos variëren.  

Desserts voor de laatste gaatjes

Toch nog een gaatje over na de vorige gangen? Voor een zoet toetje altijd natuurlijk! En fruit is hier bij uitstek geschikt voor. Neem nou aardbeien op je tiramisu, vruchten voor bij je ijs (deze gebakken appels en appelchips met ijs is een must-see!), warme appelbollen of gevulde peer. Het kan alle kanten op. Vruchten bij je dessert zijn niet alleen lekker maar het ziet er ook nog eens heel mooi en feestelijk uit.