Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

5x verrassende BBQ-groenten

27 mei 2019

De zomer komt eraan en dat betekent dat we de barbecue weer tevoorschijn kunnen halen. Groenten zijn steeds meer geliefd op de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan de maiskolf als echte klassieker. Ook spotten we regelmatig aubergines, paprika's en gepofte aardappel op de grill. Maar wist je dat er nog veel meer heerlijke BBQ-groenten zijn? We hebben een aantal verrassende groenten voor je op een rijtje gezet.
<h1>5x verrassende BBQ-groenten</h1>

1. Bieten

Dit kleurrijke wortelgewas pof je in aluminiumfolie in zo'n 1-1,5 uur gaar op de barbecue. Wist je dat je de bieten vervolgens kunt serveren in combinatie met verschillende fruitsoorten? Zo smaken ze heerlijk met perzik, citroen(sap) of granaatappel. En die combinatie geeft ook nog eens meer kleur op je bord!

2. Venkel

Deze frisse groente staat bekend om zijn anijssmaak. Net als biet kun je venkel lekker poffen op de barbecue. Binnen een half uurtje rooster je de venkelknollen gaar. Serveer ze met een frisse appeldressing of in een salade met rucola en peer.

3. Asperges

Dit 'witte goud' kun je op ontzettend veel manieren bereiden: van grillen tot bakken en van koken tot wokken. Op de barbecue krijgen asperges al snel een heerlijke rokerige smaak. Maak het af met een lekkere mosterdsaus. Tip: geef je gerecht nog meer kleur door witte en groene asperges te mixen.

4. Bloemkool

Een bloemkool op de barbecue? Dat klinkt misschien gek, maar het is zeker een aanrader! Kook de bloemkool een paar minuten van tevoren en leg hem dan op de barbecue. Dat geeft de groente een lekkere bite. Dit geldt trouwens ook voor broccoli, het groene broertje van de bloemkool.

5. Paddenstoelen

Met paddenstoelen op de barbecue kun je veel kanten op. Maak bijvoorbeeld eens spiesjes met kastanjechampignons en sojasaus. Of wat dacht je van cantharellen met knoflook en peterselieboter? Rooster ze in een oude zeef en geniet van een peperachtige smaak.