Gezond onderweg

Lekker eten voor onderweg met groenten en fruit

Onderweg eten

Je hebt je auto volgeladen en gaat op weg. Na een paar uur heb je trek. Wat kun je dan makkelijk meenemen in de auto wat ook nog eens gezond is? Op deze pagina vind je lekkere recepten voor onderweg met groente en fruit.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo kun je het bananenbrood al een paar dagen van tevoren maken. Snijd het na het bakken en afkoelen in plakken en vries het in tot gebruik. Dan kun je het de ochtend van vertrek uit de vriezer halen en in de lunch- of snackpakketjes stoppen. Hetzelfde geldt voor de smeuïge carrot cake balletjes.

Andere dingen kun je heel goed de avond van tevoren maken (of twee avonden van tevoren), zoals de groentespread, couscoussalade, sandwich en groenteknabbels.

Een laatste tip: maak extra porties van je groenterijke avondeten en verdeel dat in bakjes voor de lunch voor de volgende dag. Zonder extra werk kun je de dag daarna dan genieten van een overheerlijke gezonde lunch.

6x lekkere lunch voor onderweg

4x toffe gezonde kindersnacks voor onderweg

Tips: zo eet je met gemak genoeg groenten en fruit!

Niet alle recepten bevatten 250 gram groenten en/of 200 gram fruit. Je kunt namelijk je groenten en fruit ook op andere momenten van de dag eten.

4x gezonde snacks voor onderweg