Aan de slag: weekmenu 5

Het zijn bijzondere tijden. Gezond en regelmatig eten is nu extra belangrijk. Daarom helpen wij jou deze week weer om elke dag snel een gezonde, lekkere maaltijd op tafel te zetten voor het hele gezin. De vier weekmenu's in samenwerking met foodbloggers zijn inmiddels afgelopen. Maar omdat het ons zo goed is bevallen hebben wij een nieuw weekmenu samengesteld met bestaande Veggipedia-recepten!

Wat eten we vandaag?
Om jou te helpen met dé vraag van de dag delen we deze week weer een weekmenu vol inspiratie voor de avondmaaltijd. Gezonde maaltijden waar jong en oud van geniet, die ook nog eens snel en makkelijk op tafel staan. In de recepten is rekening gehouden met het aanbod van groenten en fruit in dit seizoen. Ook zijn bepaalde groenten in meerdere gerechten gebruikt om voedselverspilling te voorkomen.

Eetsmakelijk!

Bekijk ook weekmenu 1, weekmenu 2 en weekmenu 3 en weekmenu 4

Weekmenu 5

Tips: zo eet je met gemak genoeg groenten en fruit!

Niet alle recepten uit het weekmenu bevatten 250 gram groenten. Je kunt namelijk je groenten (en fruit!) ook op andere momenten van de dag eten.

We gaan deze groenten en dit fruit eten

Hieronder zie je een aantal groenten en het fruit die in het weekmenu van deze week zitten. Klik op een groente of fruit waar je meer over wilt weten. Dan krijg je informatie over bijvoorbeeld de herkomst, teelt (en seizoen) en smaak van dat product. Ook kun je daar vinden hoe je dat product het beste kunt bereiden en bewaren.

Groenten

Fruit