Seizoensgroenten februari

Geen ijs, geen sneeuw en al helemaal geen Elfstedentocht. De winter is dit jaar ver te zoeken. Ben je als winterlover toch op zoek naar dat winterse gevoel? Dan kunnen seizoensgroenten misschien een handje helpen. Een stamppot of een lekkere stevige soep met seizoensgroenten kunnen deze zachte winter toch nog wat 'winterser' doen voelen.

Seizoensgroenten februari

Seizoensgroenten zijn groenten die in een bepaalde tijd van het jaar geoogst worden op Nederlandse bodem. Deze groenten zijn duurzaam door hun lage milieubelasting. Maar natuurlijk zijn alle soorten groenten en fruit goed voor je gezondheid! Je kunt de verse seizoensgroenten van februari lekker combineren met andere groentesoorten die het hele jaar rond een duurzame keuze zijn, zoals rode kool, spitskool, witlof, prei, rode biet, ui en witte kool. Hieronder vind je een overzicht van seizoensgroenten van januari.

Recepten met seizoensgroenten februari

Zin om een lekker winters gerecht met seizoensgroenten te maken? Probeer dan eens deze winterse salade met witlof, bosui, radicchio, rode kool en bleekselderij. Zo haal je ook nog eens met gemak de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten van 250 gram. In dit gerecht zit namelijk 350 gram groenten per persoon! Tip: ook lekker met een gekookt ei en aardappelen.

Meer zin in een warme maaltijd in plaats van een frisse salade? Dan vind je dit recept van gebakken pangasius met wortelpuree misschien wel lekker. Binnen een half uurtje heb je het gerecht (met wel 300 gram groenten!) op tafel staan. Tip: lekker met krielaardappeltjes met peterselie.

Liever een warme soep? Deze knolselderij-knoflooksoep is heerlijk als voorgerecht of bij de lunch.

Stamppot is een echte Hollandse winterkost. Dit recept van Joke Boon van vegan stamppot met geroosterde pompoen en linzen is nieuw op Veggipedia. Heerlijk in combinatie met zelfgemaakte pindajus!

Tip: met de zoekfilter op de receptenpagina kun je makkelijk recepten zoeken met de seizoensgroenten van februari!