Seizoensgroenten december

Een koude windvlaag komt me tegemoet zodra ik uit de trein stap. Ik wikkel de warme sjaal nog eens extra goed om mijn nek en haal mijn fiets uit het fietsrek. Op naar de supermarkt. Onderweg denk ik na over wat ik vanavond op tafel ga zetten. Geheel inspiratieloos loop ik de warme supermarkt binnen. Op een afstand zie ik de kleurrijke groenten al liggen: oranje pompoen, groene boerenkool en witte rettich. Kijk, daar word ik nou vrolijk van. Het grote voordeel aan de koude wintermaanden? Er zijn weer super lekkere seizoensgroenten te koop! Ben jij benieuwd welke groenten je in december het beste kunt kopen? Je leest hieronder meer over lekkere seizoensgroenten in december.

Seizoensgroenten zijn groenten die we in een bepaalde tijd van het jaar (lente, zomer, herfst of winter) oogsten op Nederlandse bodem. Deze groenten hebben vaak een lage milieubelasting: de nodige energie, het brandstofverbruik en/of het landverbruik zijn dus laag. Maar natuurlijk zijn alle soorten groenten en fruit goed voor je gezondheid!

Seizoensgroenten december

We hebben hieronder seizoensgroenten van december op een rij gezet.

Altijd een goede keuze

Sommige soorten groenten zijn het hele jaar rond een goede, duurzame keuze. Je kunt de seizoensgroenten van december dus lekker afwisselen met deze groentesoorten:

Recepten met seizoensgroenten december

Ben je op zoek naar recept inspiratie met de seizoensgroenten van december? Op Veggipedia vind je ontzettend veel lekkere recepten met seizoensgroenten en -fruit. Zo staat deze pompoensoep op onze favorietenlijst en is dit gerecht van boerenkool met paddenstoelen ook heerlijk in de wintermaanden. Nog een aanrader: dit bijgerecht met pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven. Heb je meer zin in een frisse salade? Wat dacht je van deze winterposteleinsalade met sinaasappel, kappertjes en doperwtjes of deze salade van rammenas, radicchio/roodlof en appel. Tip: met deze zoekfilter op de receptenpagina kun je makkelijk zoeken op recepten met seizoensgroenten van december! Dat maakt die koude winter nog net een beetje leuker ;)