Seizoensgroenten januari

'New Year, new me.' Het is een zin die je de afgelopen dagen misschien wel vaker hebt gehoord. We beginnen vol goede moed aan een nieuw jaar. Misschien ben je het jaar zelf ook wel ingegaan met goede voornemens? Dat kan op veel manieren. De een besluit om een maand geen alcohol te drinken, de ander heeft zich eindelijk ingeschreven voor dat (lang uitgestelde) sportschool abonnement. Zoals je waarschijnlijk wel weet draaien veel goede voornemens om een gezondere leefstijl. En daar willen wij je met deze Veggieblog een handje bij helpen. We zetten een aantal lekkere recepten met verse seizoensgroenten van januari voor je op een rij. Zo start je het nieuwe jaar gezond en duurzaam!

Seizoensgroenten januari

Seizoensgroenten zijn groenten die we in een bepaalde tijd van het jaar oogsten op Nederlandse bodem. Daardoor hebben de groenten vaak een lage milieubelasting en zijn ze ook lekker duurzaam. Maar natuurlijk zijn alle soorten groenten en fruit goed voor je gezondheid! Hieronder hebben we seizoensgroenten van januari op een rij gezet.

Je kunt de verse seizoensgroenten van januari lekker afwisselen met groentesoorten die het hele jaar rond een duurzame keuze zijn, zoals prei, rode biet, rode kool, spitskool, ui, witlof en witte kool.

Recepten met seizoensgroenten januari

Zin om in de keuken aan de slag te gaan met de seizoensgroenten van januari? Op Veggipedia kun je lezen hoe je de verschillende seizoensgroenten het beste kunt bereiden. Ook vind je er ontzettend veel lekkere recepten met seizoensgroenten en -fruit. Zo zijn deze gestoomde wintergroenten met peterselie echt een aanrader. Met de peterselie geef je witte kool, spruitjes en winterpeen een lekkere twist.

En wat dacht je van dit lekkere gerecht van rettich met sojasaus en sesam?

Of misschien heb je meer zin in een frisse Chinese koolsalade met peer.

Tip: met deze zoekfilter op de receptenpagina kun je makkelijk recepten zoeken met de seizoensgroenten van januari!